Dobar početak Mladosti

17.09.2012.

FK Mladost

ROGATICA – Odigrano je šest kola u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa Istok. Standardni drugoligaš Mladost i pored dosta teškog rasporeda ostvarila je više nego što su očekivali i najvatreniji navijači. Od mogućih 18, osvojeno je 10 bodova sa solidnom gol razlikom 12:8 datih, odnosno primljenih golova.

Na domaćem terenu pobijeđena je Mladost iz Bogutova Sela sa rezultatom 2:0 golovima Zlatka Rajaka i Nenada Tošovića i tek minulog vikenda Gorica iz Pučila sa 3:1 golovima Gorana Balčakovića, Darka Rosića i Bojana Obradovića, a u gostima slavila je u Čajniču nad Stakorinom sa 2:0 golovima Bojana Obradovića i Siniše Tadića.

Neriješeno na domaćem terenu, 2:2, igrala je sa Ilićkom 01 iz Brčkog. Golove za Mladost postigli su Bojan Obradović i povratnik u ekipu Milija Rajak.

Izgubljene su dvije utakmice i obje u gostima. Na startu sezone bodovi su izgubljeni u Istočnom Sarajevu od Famosa sa 4:1. Gol za Mladost postigao je Slobodan Đurović. Izgubljena je i utakmica u Milićima sa 2:1. Gol na za ekipu dao je Nenad Tošović.

U posljednjoj utakmici protiv Gorice utakmicu su počeli: Dražen Ljubinac, Dejan Nikolić, Nenad Tošović, Zlatko Rajak, Nemanja Ćaćić, Goran Balčaković, Darko Nerić, Darko Rosić, Bojan Obradović, Radoš Zimonjić i Slobvodan Đurović. U toku utakmice Darka Nerića zamijenio je Siniša Tadić, Radoša Zimonjića Milija Rajak, a Slobodana Đurovića Nikola Kulašević.

Pobjeda u ovoj utakmici je tim značajnija što je dobijena sa 10 igrača, jer je sudija, sasvim opravdano, u 39 minutu iz igre isključio Nemanju Ćaćića. Junaci ovog susreta bili su svih 10 igrača, a posebno Darko Rosić i Nenad Tošović, Zlatko Rajak, Goran Balčaković, Bojan Obradović, koji sve više izrasta u vrsnog strijelca (do sada postigao 3 gola i u Čajniču bio igrač utakmice) i golman Dražen Ljubinac, koji sve uspješnije brani na golu Mladosti.