JKP „Novo Goražde“ dobilo specijalno vozilo za odvoz smeća

11. septembra 2012. 058.ba

Novo Goražde - donacija kamion za otpad

DONACIJA SARAJEVSKOG „RADA“

NOVO GORAŽDE – Kantonalno Javno komunalno preduzeće „Rad“ iz Sarajeva predalo je na upotrebu specijalni kamion za odvoz smeća Javnom komunalnom preduzeću „Novo Goražde“, u opštini Novo Goražde.

Radi se o vozilu koje je korišteno i u dobrom je stanju, a zamjenjeno je nakon što je “Rad“ nabavio 14 novih kamiona za odvoz komunalnog otpada.

Primopredaji kamiona prisustvovali su premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, kantonalni ministar prostornog uređenja i zaštite okoline Zlatko Petrović, potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić i direktor Kantonalnog Javnog komunalnog preduzeća „Rad“, Selim Babić.

Na donaciji su zahvalili načelnik opštine Novo Goražde, Dalibor Nešković i predsjednik Skupštine opštine Novo Goražde, Hamid Zirak.

Po riječima direktora Javnog komunalnog preduzeća „Novo Goražde“, Ljiljane Tešanović, u svakodnevnom poslu suočavali su se sa velikim poteškoćama jer nisu imali specijalni kamion za odvoz komunalnog otpada.

Do sada smo za te poslove plaćali vozilo iz Rogatice, koje nam je vršilo usluge sakupljanja i odvoza smeća, naglasila je Tešanovićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , , , ,