JKP „Novo Goražde“ dobilo specijalno vozilo za odvoz smeća

11.09.2012.

Novo Goražde - donacija kamion za otpad

DONACIJA SARAJEVSKOG „RADA“

NOVO GORAŽDE – Kantonalno Javno komunalno preduzeće „Rad“ iz Sarajeva predalo je na upotrebu specijalni kamion za odvoz smeća Javnom komunalnom preduzeću „Novo Goražde“, u opštini Novo Goražde.

Radi se o vozilu koje je korišteno i u dobrom je stanju, a zamjenjeno je nakon što je “Rad“ nabavio 14 novih kamiona za odvoz komunalnog otpada.

Primopredaji kamiona prisustvovali su premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, kantonalni ministar prostornog uređenja i zaštite okoline Zlatko Petrović, potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić i direktor Kantonalnog Javnog komunalnog preduzeća „Rad“, Selim Babić.

Na donaciji su zahvalili načelnik opštine Novo Goražde, Dalibor Nešković i predsjednik Skupštine opštine Novo Goražde, Hamid Zirak.

Po riječima direktora Javnog komunalnog preduzeća „Novo Goražde“, Ljiljane Tešanović, u svakodnevnom poslu suočavali su se sa velikim poteškoćama jer nisu imali specijalni kamion za odvoz komunalnog otpada.

Do sada smo za te poslove plaćali vozilo iz Rogatice, koje nam je vršilo usluge sakupljanja i odvoza smeća, naglasila je Tešanovićeva.