Kamen regularno kupljen u Rogatici

Agencije - 05. septembra 2012. 058.ba

Željeznička stanica u Mesićima

ANDRIĆGRAD – Andrićgrad je za 15.000 KM kupio oko 600 kvadratnih metara kamena od Društva za proizvodnju, trgovinu i usluge Eksport-Import Ikonić DOO iz Rogatice.

Srna je u posjedu kopije ugovora iz kojeg se vidi da je Andrićgrad za kamen koji je ugrađen u potporni zid u vlasništvu firme iz Rogatice prodavcu isplatio i dodatnih 10.000 KM na ime naknade troškova koje će eventualno imati oko saniranje i otklanjanje štete nakon vađenja kamenja.

Srna u Rogatici saznaje da nije bilo nikakvih ugrožavanja, negodovanja i protesta mještana sela Mesići kako je to prenio agenciji Anadolija predsjednik Skupštine opštine Rogatica Kemo Čamdžija.

U jučerašnjoj izjavi za agenciju Anadolija Čamdžić je srpskog režisera Emira Kusturicu, odnosno Andrićgrad optužio da su „srušili potporni zid u dijelu sela Mesići i pokupili kamenje za izgradnju Andrićgrada“, te da su „mještani srpske nacionalnosti, posebno nezadovoljni, nastojali spriječiti te aktivnosti“.

U svojoj izjavi Čamdžić je pokušao da optužbama na račun srpskog režisera Emira Kusturice, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Andrićgrada, inscenira problem u vezi sa nabavkom kamena ističući „da su to vjerovatno dogovorili Kusturica i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,