Krsmanović: Optužbe bez osnova

29.09.2012.

Zdravko Krsmanović

FOČA – Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović ocijenio je danas da optužbe protiv njega da je kršio Zakon o javnim nabavkama “nemaju nikakvog osnova” i istakao da nije bilo potrebe za objavljivanje oglasa za tender jer posao nije prelazio iznos od 93.000 KM.

“Prema Zakonu o javnim nabavkama za svako izvođenje radova koje ne prelazi 93.000 maraka izvođač se može uvesti u posao sa upućivanjem konkurentskog zahtjeva. Nijedan posao koji smo radili nije prelazio taj iznos, tako da i nije bilo potrebe da objavljujemo oglas za tender“, rekao je Krsmanović novinarima.

On je pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da izvrši uvid u svu dokumentaciju, kao i stručnjake koji se mogu uvjeriti, kako je rekao, da je sve rađeno u skladu sa Zakonom.

Komentarišući optužbe da je direktoru „Srbinje puteva“ Nedeljku Pavloviću i njegovom bratiću Gordanu Pavloviću, vlasniku „Srbinje puteva“, upućivao prijeteće SMS poruke, Krsmanović je rekao da „nije iz tog filma i da je i to dio predizborne kampanje”.

Krsmanović je i predsjednik Nove socijalističke partije i poslije osam godina obavljanja funkcije načelnika opštine Foča ponovo se kandidovao za istu funkciju na predstojećim lokalnim izborima.

Stanici javne bezbjednosti Foča podnesena je prijava protiv Krsmanovića zbog, kako je navedeno, neobjavljivanja tendera za izvođenje javnih radova u Službenom glasniku BiH, potvrdila je Srni u četvrtak portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Srna saznaje da je privatnu prijavu podnio Nedjeljko Pavlović, koji je direktor Akcionarskog društva “Srbinje-putevi”.

Krsmanoviću se zamjera da nije javno oglasio poziv za asfaltiranje i rekonstrukciju puteva i da je sve poslove dao preduzećima iz drugih opština, poput Prijedor-puteva.

Iz CJB Istočno Sarajevo ranije je saopšteno da je lice čiji su inicijali N.P. prijavilo Policijskoj stanici Foča načelnika te opštine, jer je kršio Zakon o javnim nabavkama tako što nije prijavio tender u Službenom glasniku BiH.