Ne očekuje se poskupljenje struje

SRNA - Radoje Tasić - 18. septembra 2012. 058.ba

Mile Lakić

VIŠEGRAD – Direktor Hidroelektrane „Višegrad“ Mile Lakić rekao je da se ne očekuje poskupljenje struje krajnjim potrošačima, napomenuvši da su agregati elektrane ove godine bili maksimalno raspoloživi za proizvodnju, bez evidentiranih planskih i neplanskih zastoja.

Lakić je rekao da je zaključno sa avgustom proizvedeno 654,46 gigavat-časova električne energije, što je 99 odsto planiranog, dok je u prvom polugodištu ostvarena dobit od 3,4 miliona KM.

„Naša je procjena da će se osnovni plan proizvodnje od 909 gigavat-časova ispuniti u procentu od 90 odsto, pa čak i više. Finansijski gledano, predviđamo da će i u 2012. godini biti nastavljen trend pozitivnog godišnjeg poslovanja“, rekao je Lakić za „Pres“.

On je dodao da su u drugoj polovini ove godine stvoreni uslovi za konačnu realizaciju većeg broja investicionih projekata, te da se u 2013. godini predviđa najveći obim ulaganja u dosadašnjem radu elektrane.

„Između ostalog, planiramo da završimo radove na sanaciji procjednih voda vrijednosti oko 22 miliona KM i radove na izgradnji i opremanju poslovne zgrade od oko šest miliona na novoj lokaciji u okviru kompleksa `Andrićgrad`. Planirana je i ugradnja monitoring sistema za agregate od 1,6 miliona KM i učešće u rješavanju tretmana otpadnih voda od 800.000 maraka“, rekao je Lakić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,