Niče poslovna zgrada u Andrićgradu

SRNA - Radoje Tasić - 13. septembra 2012. 058.ba

Mile Lakić i Emir Kusturica

ANDRIĆGRAD – Direktor preduzeća „Hidroelektrane /HE/ na Drini“ u Višegradu Mile Lakić rekao je danas da je sa ministarkom prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Srebrenkom Golić razgovarao o narednim koracima kako bi, u skladu sa zakonskim propisima, što prije otkupili buduću upravnu zgradu hidroelektrane koja se gradi u Andrićgradu.

„Potrebno je vrlo brzo riješiti i pitanje zemljišta jer gradnja ovog za nas i grad značajnog objekta uveliko i brzo napreduje. Zgrada će imati oko 2.400 metara kvadratnih korisnog prostora i nalaziće se na isturenom dijelu Andrićgrada na lijevoj obali rijeke Rzav“, rekao je Lakić.

Objekat će imati podrum i tri sprata i uklapaće se u arhitekturu grada od kamena.

Prvobitno je bilo planirano da se poslovna zgrada ovog značajnog višegradskog preduzeća izgradi na prostoru bivše gimnazije u blizini mosta Mehmed-paše Sokolovića na Drini.

Međutim, nadležne službe Uneska nisu dozvolile gradnju zbog zaštićene zone oko ćuprije, nakon čega je dogovoreno da se zgrada izgradi u Andrićgradu.

Objekat će od većinskog vlasnika ovog grada, srpskog režisera Emira Kusturice, otkupiti preduzeće „HE na Drini“.

Graditelji su već postavili prvu ploču na budućoj zgradi višegradske hidroelektrane.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,