Ocjenjivanje usaglašenosti sa ISO 9001

12. septembra 2012. 058.ba

Bolnica - Foča

FOČA – Univerzitetska bolnica Foča je, već treću godinu za redom, po anketama Fonda zdravstvenog osiguranja, najbolja bolnica u Republici Srpskoj po kvalitetu pruženih usluga i zadovoljstvu korisnika. S tim u vezi, rukovodstvo bolnice su odlučio da svoj sistem upravljanja ocijeni po osnovu međunarodnog standarda ISO 9001. Stav je da se bolnica treba da bude prva u RS i u ispunjenju međunarodnih zahtjeva vezanih za kvalitet usluge.

Cilj Univerzitetske bolnice Foča je da impelmentacijom efikasnog sistema upravljanja ponudi jasno struktuiran i sistemski pristup poboljšanju iskustva pacijenata.

Za ocjenjivanje je odabran LRQA (Lloyd’s Register Quality Assurance) svjetski poznata ocjenjivačka kuća koja ima svoja predstavništva u više od 40, a služi klijentima u 120 država širom svijeta.

Ocjenjivački tim, sa tri člana i jednim ekspertom iz oblasti medicine, je boravio u našoj bolnici i provjeravao usaglašenost sa međunarodnim standardom ISO 9001, a provjera se odvijala u dvije faze.

Inače ovo je prvi od ciljeva kojim ustanova teži, a vezani su za kvalitet usluge. Sledeća dva cilja su sertifikacija kod Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite RS, i akreditacija laboratorija kod nadležnog akreditacionog tijela.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,