Održana centralna predizborna tribina PDP-a

25.09.2012.

PDP Višegrad - predizborna tribina 2012

PRIORITET ZAPOŠLjAVANjU

VIŠEGRAD – Na predstojećim lokalnim izborima u Višegradu Partija demokratskog progresa će, u koaliciji sa Srpskom demokratskom strankom, Srpskom radikalnom strankom Dr Vojilsav Šešelj i Demokratskom partijom, podržati Slavišu Miškovića, zajedničkog SDS-ovog kandidata za načelnika Višegrada, rekao je Mišo Savić, predsjednik PDP-a Višegrad, na centralnoj predizbornoj tribini ove partije, održanoj u velikoj sali višegradskog Doma kulture.

-Planiramo da u naredne četiri godine, zajedno sa našim koalicionim partnerima, učestvujemo u lokalnoj vlasti Višegrada, rekao je Savić, naglašavajući prioritetne ciljeve ekonomskog razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i maksimalne podrške projektu „Andrićgrada“.

Milan Nikolić, nosilac odborničke liste PDP-a za Skupštinu opštine Višegrad, u kojoj preovladavaju mladi i stručni kadrovi, je rekao da im je cilj da svima bude jednako.

-Da svi imaju jednake šanse za zapošljavanje i školovanje djece, jer je to do sada bila privilegija samo jedne grupe ljudi oko lokalne vlasti, istakao je Nikolić, pozivajući članove i simpatizere PDP-a i građane da se 7. oktobra „izbore za promjene“ i glasaju za koalicionog kandidata za načelnika Višegrada Slavišu Miškovića odborničku listu PDP-a.

PDP Višegrad - predizborna tribina 2012

Pozdravljajući učesnike tribine, Slaviša Mišković je obećao da će, kako je naglasio, lažnu politiku zamijeniti odgovornom u svakom pogledu, a posebno na socijalnom planu.

Učestvujući na tribini u Višegradu Mladen Ivanić, predsjednik PDP-a Republike Srpske je podsjetio da im je prvenstveni cilj posao za mlade ljude.

-Moramo kazniti politiku nazadovanja i smanjenja broja zaposlenih, jer vlast bez ideje i razvojnog koncepta treba kazniti uskraćivanjem povjerenja na izborima, kao što je narod Srbije kaznio svoju bahatu vlast, naglasio je Ivanić i izrazio očekivanje da će doći do masovne smjene SNSD-ovih načelnika širom Republike Srpske.

Na tribini PDP-a u Višegradu govorili su i podpredsjednik ove partije Dragiša Delić, te odbornički kandidat u Višegradu Milenko Janjić.

Mladen Ivanić je članovima porodica preminulih istaknutih članova PDP-a Višegrad, Bogdana Tasića i Aca Savića, uručio Plakete ove partije, nakon čega su predstavljeni kandidati za odbornike novog saziva opštinskog parlamenta Višegrad.