„Okamenila“ se kapija Andrićgrada

SRNA - Radoje Tasić - 19. septembra 2012. 058.ba

Kapija u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Na gradilištu Andićgrada u Višegradu više od 100 radnika, među kojima je i desetak klesara, koriste lijepo vrijeme kako bi završili fasade zgrada pozorišta, bioskopa, Akademije lijepih umjetnosti i Andrićevog instituta. Kamenom je danas obložena monumentalna kapija Andrićgrada iza koje se nazire Ulica „Mlade Bosne“ i spomenik Ivi Andriću.

Režiser i graditelj Andrićgrada Emir Kusturica nedavno je najavio da će multipleks bioskopa biti otvoren 5. oktobra.

„U njemu će se moći gledati filmovi na najvišem tehničkom nivou u salama koje se u Parizu već akustički obrađuju“, rekao je Kusturica.

Književnik Matija Bećković, na svečanosti obilježavanja godišnjice Andrićgrada 28. juna, rekao je da treba „skinuti kapu“ i slaviti svakoga ko stvara.

„Treba se radovati dok među nama ima još nekog ko sanja, kome je do lepote i stvaralaštva, ko brine o našoj ličnoj karti i mašta o velikoj slici u koju ćemo svi stati“, istakao je Bećković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,