Potpredsjednik RS Enes Suljkanović posjetio Novo Goražde

25. septembra 2012. 058.ba

Enes Suljkanović u Novom Goraždu

POMOĆ U PRONALAŽENJU STRATEŠKIH PAERTNERA

NOVO GORAŽDE – Opštinu Novo Goražde posjetio je podpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović, koji je sa načelnikom ove lokalne zajednice, Daliborom Neškovićem razgovarao o je aktuelnoj situacijiji i strategiji razvoja.

Neršković je Suljkanovića upoznao sa karakteristikama i specifičnostima ove opštine i predstavio plan projektnih aktivnosti za naredni period. U razgovorima je posebno iskazana potreba za ulaganja u postojeće privredne kapacitete, prije svega u fabriku mašina koja je u procesu stečajne licitacije.

-Svako novootvoreno proizvodno radno mjesto bilo veliki napredak za razvoj ove lokalne zajednice, naglasio je Nešković.

On je podpredsjednika Suljkanovića upoznao i sa mogućnostima intenzivnijeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i veću uposlenost kapaciteta za zamrzavanje i preradu voća, povrća i ljekovitog bilja.

Osmanović je istakao da će se založiti za pomoć u pronalaženju strateških partnera za upošljavanje slobodnih industrijskih kapaciteta, kao i pomoć u izgradnji nove ili dogradnji već postojeće zgrade Osnovne škole u Novom Goraždu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,