Prvi dan škole za pamćenje

06.09.2012.

Prvi dan skole u Foči

FOČA – Povodom polaska prvačića u školu Opština Foča je organizovala kulturno – zabavni program kao i podjelu simboličnih poklona koji će koliko- toliko pomoći roditeljima u opremanju djece za prvi dan škole. Stotinu trideset jedan prvačić iz dvije osnosne škole „Sveti Sava“ i „Veselin Masleša“ sa područnim odjeljenjima u prigradskim mjesnim zajednicama Miljevina, Brod i Popov Most dobilo je po 100 KM i kesu sa školskim priborom.

– Prije svega, opština želi da podjeli ove srećne trenutke sa roditeljima prvačića i da im naravno u ovo vrijeme krize malo pomogne oko prvih briga, a to je nabavka školskog pribrora, torbi i knjiga, tako da jedan skroman novčani dar sigurno će dobro doći svakom roditelju koji upisuje prvačića,a sa druge strane i stimulans roditeljima da zajednica ipak brine o njima, izjavila je Olivera Elez zamjenica načelnika opštine Foča.

Milenko Blagojević otac prvačića Miluna kaže da mu je kao nezaposlenom roditelju pomoć i te kako dobro došla.

– Danas je svima teško, a posebno višečlanim porodicama i roditeljima koji su nezaposleni. A ovaj kulturno – zabavni program u čast prvačića je takođe značajan jer svi se mi sjećamo polaska u školu, taj dan se nikada ne zaboravlja – istakao je Blagojević.

U Gradskom pozorištu sinoć je za najmlađe sugrađane priređena i zanimljiva, edukativna i šarolika predstava „Asteriks i Obeliks“ u izvođenju Teatra na Savi iz Beograda, a nakon nje na Gradskom trgu priredjen je koncert Dječijeg hora „Princes krofne“ iz Sarajeva.

– Nama je ovo treći put da smo u Foči i uvijek smo predivno dočekani. Naš hor broji 70 članova, uzrasta od 4 do 25 godina.

Nismo došli u punom sastavu jer i neki naši mališani danas postaju prvačići. Koncert je zamišljen tako da uživaju sve generacije, kako mališani tako i njihovi roditelji – rekao je Zlatko Bostandžić, umjetnički rukovodilac Princes krofni.

U koncertu su učestvovali i mališani Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“. Igraonice „Klincograd“ i Kulturno-umjetničkog društva „Vila“ iz Foče.