Prvo mjesto ekipi „Krkuša“

22. septembra 2012. 058.ba

„Drinski kotlić“

VIŠEGRAD – Prvo mjesto na manifestaciji „Drinski kotlić“, takmičenju u spravljanju ribljeg gulaša, koje je održano kod ćuprije na Drini u Višegradu, zauzela je ekipa „Krkuša“, koju je predvodio stari ljubitelj Drine i nautike Ratko Maunaga.

„Drinski kotlić“

Po ocjeni stručnog žirija, na čelu sa poznatim višegradskim ugostiteljom Borom Sorkom, pripalo je ekipi „Zelja“, koju je predvodio Drago Gavrilović, predsjednik ovdašnjeg lokačkog udruženja „Panos“, a treće ekipi „Pastrmka“, na čelu sa kulinarom Dragišom Čarapićem.

„Drinski kotlić“

Pobjedničkim ekipama Turistička organizacija darivala je prigodne poklone-kotliće.

„Drinski kotlić“

Po riječima Olivere Todorović, direktora Turističke organizacije Višegrad, ovom manifestacijom je praktično promovisan projekat „Uklanjanje divljih deponija smeća sa uređenjem prostora za odmor na lijevoj obali rijeke Drine-iznad starog mosta“, koga zajednički implementiraju Turistička organizacija Višegrad i ovdašnje udruženje za ekologiju, unapređenje, zaštitu i korištenje voda ”Drinska jezera”, a finansira Oksfam-Italija.

„Drinski kotlić“

-Prvenstveni cilj ovog projekta je unapeđenje i zaštita priobalja rijeke Drine, uklanjanjem divljih deponija, uz uređenje prostora za odmor koji će se moći koristiti za kampovanje i izlete, pojasnila je Todorovićeva.

„Drinski kotlić“

Manifestacija „Drinaski kotlić“, na kojoj je učestvovalo 10 ekipa, pobudila je veliki interes Višegrađana, ali i turista koji su sve brojniji u ovom gradu.

„Drinski kotlić“

Na kraju takmičenja posjetioci i posmatrači imali su priliku degustirati pripremljene riblje gulaše.

Pobjednici - „Drinski kotlić“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,