Sutjeska – Sloga 1:0

15.09.2012.

FK Sutjeska 2012

FOČA – Debi novog trenera Sutjeske Darka Nestorovića bio je uspešan za fočanski tim. Osim što su ostvarili prvi ovosezonski trijumf na svom terenu fudbaleri domaćeg tima su pokazali izuzetno borbenu i požrtvovanu igru za što su na kraju utakmice ispraćeni gromoglasnim aplauzom vernih navijača.

U vrlo dobroj i na momente nervoznoj fudbalskoj predstavi prvi su zapretili gosti, u 10. minutu šutirao je Vujković sa 16 metara ali se Matović nije dao iznenaditi.

Deset minuta kasnije lepa akcija domaćeg tima, asistirao je Rade Radović a Knežević zamalo bio neprecizan.

U 23. minutu desio se trenutak odluke, korner sa desne strane izveo je Simić, slabo je reagovao gostujuči golman Trogrlić, ispustio loptu na koju je natrčao Novaković i smestio je u mrežu.

Gosti su zapretili preko Đorića u 26. a domaći tim je mogao povećati vođstvo u 38. minutu preko Rada Radović.

U drugom delu susreta treba izdvojiti priliku gostiju iz 68. minuta kada je Kujundžić bio neprecizan.

Pravo je čudo kako Sutjeska u 83. minutu nije povećala vođstvo, prvo je Papazov šut odbranio Trogrlić koji je odbio loptu do Vladimira Radovića čiji su šut izblokirali gostujući fudbaleri, na koju je natrčao Rade Radović i uputio šut pored gola Sloge.

U 86. minutu dobojlije su mogle do izjednačenja. Kršić je izbio sam pred Matovića ali golman domaćeg tima je odlično reagovao i spasio svoju mrežu.

Na kraju treba istaći da je glavni sudija ovog meča Dušan Berak iz Trebinja nije bio na visini zadatka, napravio je nekoliko grešaka na štetu i jedne i druge ekipe, imao je neujednačen kriterijum što je izazvalo buru negodovanja kod domaće i gostujuće ekipe ali i objektivne fočanske publike. U 39. minutu pogibeljan start igrača Sloge Zlatka Đorića nad Nemanjom Drakulom nije sankcionisao drugim žutim kartonom i isključenjem gostujućeg igrača, da bi u 55. minutu nakon slične situacije pokazao drugu javnu opomenu Nemanji Kneževiću i put u svlačionicu. Osim toga tolerisao je nekoliko grubih startova što je unijelo nervozu u igra ali na kraju se ipak sve završilo na najbolji način.

Sautjeska – Sloga 1:0

Strelac: Novaković u 23. min.
Gradski stadion.
Gledalaca 300.
Sudija: Dušan Berak (Trebinje) 5.
Žuti kartoni: Simić, N.Drakul, Petković, V.Radović, R.Radović (Sutjeska); Kršić, Đorić i Janković (Sloga).
Crveni karton: Nemanja Knežević u 55. min (drugi žuti).

Sutjeska: Matović 7,5, Tasić 6 (R,Drakul 6,5), Simić 7, Mitrović 7, Novaković 7,5, R.Radović 7, N.Drakul 7, Petkovič 7 (Papaz-), V.Radović 7, Muminović 7,5(Filipović -), Knežević 7.

Sloga: Trogrlić 6, Janković 6,5, Aleksić 6,5, Vujković 7, Vanić 6,5, Alašić 6,5, Kršić 6 (Dizdartević-); Đorić 7, Kujundžić 6,5, Lukić 6,5, Kršić 7.

Igrač utakmice: Mladen Novaković (Sutjeska).