Skup građana povratnika u Foču

UZOPI u BiH - 13. septembra 2012. 058.ba

Izađi i bori se - Izbori 2012

FOČA – U petak (14.9.2012.g.) u Foči će biti održan skup građana povratnika u ovu opštinu. Skup će biti održan u Sali Skupštine Opštine Foča u vremenskom intervalu od 10.30h do12.00h.

Na skupu će biti riječi o predstojećim lokalnim izborima, sa ciljem da se iskažu potrebe ovih građana opštine Foča. Također, razgovaraće se o tome šta su lokalne vlasti uradile za povratnike u prethodnom mandatu, kao i o tome šta su političke partije i kandidati za načelnike obećali povratnicima u svojim predizbornim programima na ovim izborima.

Povratak u opštinu Foča je godinama privlačio pažnju domaćih i stranih institucija koje su se bavile rješavanjem problema izbjeglica i provođenjem Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ali danas, 17 godina od potpisivanja sporazuma, u Foči i dalje postoje sela u kojima nema električne energije, a u kojima stvarni povratnici žive i ljeti i zimi. Ovakvi problemi su nezamislivi u 21. stoljeću, u državi koja želi postati kandidat za članstvo u Evropskoj uniji. U Foči ima još stotine neobnovljenih kuća, kao i drugih potreba čije rješavanje bi povratak učinio održivim, a povratnike integrisalo u lokalnu zajednicu.

Zbog toga će na ovom skupu biti riječi o potrebama ovih ljudi, ali i mogućnostima za njihovo rješavanje.

Skup organizuju Unija za održivi povratak i integracije u BiH i Udruženje građana povratnika u opštinu Foča, a u okviru kampanje mobiliziranja povratnika da učestvuju na predstojećim lokalnim izborima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,