Spasiti Drinu od smeća

SRNA - Radoje Tasić - 13. septembra 2012. 058.ba

Srebrenka Golić

VIŠEGRAD – Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas prilikom posjete Višegradu da je resorno ministarstvo aktivno uključeno u ekološku akciju spašavanja Drine od plutajućeg otpada i kabastog smeća.

„Uskoro će u Vladi Srbije biti održan sastanak našeg rukovodstva sa predstavnicima Ministarstva za ekologiju Srbije, u prisustvu predstavnika 24 opštine iz tri države koje gravitiraju slivu Drine, na kome će se pokušati iznaći rješenja za čišćenje ove rijeke“, rekla je Golićeva.

Golićeva je naglasila da će se, u okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama i prekogranične saradnje Republike Srpske i Srbije, uraditi projekti čišćenja rijeke kojima će se konkurisati prema pristupnim fondovima EU.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović rekao je da se na području ove lokalne zajednice nalaze dva akumulaciona jezera – hidroelektrana „Višegrad“ i „Bajina Bašta“ ukupne dužine oko 80 kilometara, veoma pogodna za razvoj turizma, ali da plutajući otpad kvari lijepu sliku Drine i njenog kanjona.

„Mi učestvujemo u ovom projektu i veoma smo zainteresovani za njega, jer smeće koje dolazi je i sa teritorija Crne Gore i Srbije, i nemoćni smo da sve to očistimo“, rekao je Popović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,