Sutjeska – Drina HE 1:1

08.09.2012.

Sutjeska - Drina HE

FOČA – Ni u trćem pokušaju u novom šampionatu Sutjeska nije uspela da zabeleži pobedu na svom stadionu.

U veoma borbenom i do kraja neizvesnom podrinjskom komšijskom derbiju Fočaci i Višegrađani su podelili bodove.

Prvi su se radovali gosti u 16. minutu. Slobodan udarac iskosa sa desne strane izveo je Mladen Tešević, ubacio je loptu u kazneni prostor Sutjeske gdje je nespretno reagovao domaći defanzivac Novaković i glavom sproveo loptu u sopstvenu mrežu.

Radost gostiju nije dugo trajala, u 25. minutu dobro ubacivanje Tasića sa desne strane u šesnaesterac gostiju iskoristio je Mojović i glavom pogodio mrežu Višegrađana.

Do kraja prvog poluvremena domaći tim je imao laganu inicijativu a u 35. i 38. minutu je pokušao Muminović međutim gostujući golman Govedarica se nije dao iznenaditi.

Nastavak je protekao u izjednačenoj igri a prilike za domaći tim su propustili Rade Radović u 58. i Mojović iz slobodnog udarca u 71. minutu.

Gosti su zaprijetili preko Pjevaljčića u 74. minutu a minut kasnije Rade Radović se našao oči u oči sa gostujućim golmanom Govedaricom koji je izašao kao pobednik i iz ovog duela.

Finiš utakmice je donio dvije prilike za Boška Radovića u 89. i 90. minutu međutim nije uspio i da ih realizuje i na kraju se sve okončalo remijem što je i najrealniji ishod ovog meča.

Sutjeska – Drina HE 1:1

Strelci: 0:1 Ml.Tešević; 1:1 Mojović.
Gradski stadion.
Gledalaca 500.
Sudija Joco Radić (Šamac) 7,5.
Žuti kartoni: Mitrović, Novaković, Mojović, Muminović (Sutjeska); Milović, Šimšić, Soldar (Drina HE).

Sutjeska: Matović 6,5, Tasić 7, R.Drakul 6,5, Novaković 6, Mitrović 7, R.Radović 6, Petković 6, Mojović 6,5, Muminović 7, B.Radović 6,5, Papaz 6 (B.Radović -).

Drina HE: Govedarica 7, Pavlović 7, Ig.Mirković 7, Bojat 6, Ml. Tešević 6,5, Pljevaljčić 6 (Mutlak -), Damjanović 6,5, Guzina 7 (Mi.Tešević -), Šimšić 7,5, Marković 6,5, Milović 6,5 (Soldar -).

Igrač utakmice: Dejan Šimšić (Drina HE).