Svečanost u udruženju penzionera

06.09.2012.

Radomir Bukva i Radomir Banović

ROGATICA – Upravni odbor  Udruženja penzionera u opštini Rogatica, koje broji oko 2100 članova, donio je odluku da se dosadašnjem predsjedniku i sekretaru Udruženja Radomiru Bukvi i Radomiru Banoviću uz skromne poklone oda priznanje za rad i afirmaciju Udruženja u proteklih četiri godine.

Realizujući ovu odluku novoizabrani predsjednik Udruženja Drago Vukašinović na skromnoj svečanosti uručio je Radomiru Bukvi umjetničku sliku „Manastir Ostrog“, rad našeg sugrađanina Jadranka Vukovića.

Sekretaru Udruženja Radomiru Banoviću za deset godina uspješnog rada u Udruženju uručen je „Vitafon“, aparat za liječenje reumatičnih i drugih hroničnih bolesti.

Ovoj maloj svečanosti u prostorijama penzionera u ulici Srpske sloge prisustvovao je i predsjednik Regionalog odbora penzionera Sarajevsko-romanijske i regije Gornje podrinje, Delivoje Tošić sa Sokoca.

Obraćajući se prisutnim on je rekao da je Udruženje penzionera iz Rogatice pod voćstvom Radomira Bukve i uz opsluživanje njegovog imenjaka Banovića bilo jedno od najuspješnijih u regiji koja „pokriva“ 14 opština od Trnova do Han-Pijeska, Rudog i Čajniča. Odavde su dolazili mnogi uvijek konstruktivni prijedlozi koji su ugrađivani u naša i dokumenta Udruženja penzionera Republike Srpske. Izrazio je nadu da će ovakav rad nastaviti i novo rukovodstvo i organi Udruženja.