Tešanovićeva otvorila turnir

21.09.2012.

KK Varda - 40 godina

VIŠEGRAD – Ministar za porodicu sport i omladinu Republike Srpske Nada Tešanović večeras je u Višegradu otvorila Osmi memorijalni košarkaški turnir “Rade Stanimirović”, koji se održava povodom 40 godina od osnivanja Košarkaškog kluba “Varda HE” i krsne slave ove opštine – Male Gospojine.

“Presrećna sam što prisustvujem ovakvoj svečanosti.Iskazujem poštovanje sportskim radnicima i igračima, kao i rukovodstvu KK `Varda HE` i opštine što organizuju ovakav turnir i mlade podstiču da se kale u sportskim nadmetanjima”, rekla je Tešanovićeva.

Ona je podsjetila da je Ministarstvo sa 80.000 KM pomoglo popravku parketa dvorane, oštećenog od poplave.

Tešanovićeva je posebno pozdravila članove porodice Stanimirović, istakavši da treba da budu ponosni na svog Rada i njegove zasluge u razvoju višegradskog košarkaškog sporta.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović je na svečanosti otvaranja turnira uručio umetničke fotografije Nadi Tešanović i porodici Stanimirović, a zahvalnice porodicama preminulih košarkaških radnika KK “Varda” Rajka Kusmuka i Dražena Kneževića.

Zahvalnica je dodjeljena i režiseru Emiru Kusturici koji je večeras nije primio, jer nije mogao doći zbog obaveza, te Andrićgradu.

Na turniru učestvuju košarkaške ekipe “Mladost” iz Mrkonjić Grada, “Sloboda” iz Užica, “Leotar” iz Trebinja i “Varda HE” iz Višegrada.