Trenerke za najmlađe fudbalere

28.09.2012.

Fudbaleri

ROGATICA – Direktor Šumskog gazdinstva „Sjemeć“ u ime radnika ovog kolektiva uz malu svečanost na Sportsko-rekreacionom centru predao je ovih dana 55 komplet trenerki polaznicima Škole fudbala pri Fudbalskom klubu Mladost.

– Na ovaj potez odlučili smo se pošto smo saznali da većina dječaka dolaze na treninge po svim vremenskim prilikama bez adekvatne opreme, a ipak postižu zapažene rezultate, reče direktor „Sjemeća“ Milorad Jagodić, koji je trenerke uručio.

Predstavnike „Sjemeća“ i ostale prisutne na ovoj maloj svečanosti sa rezultatima rada škole, upoznao je trener Mladen Simsija. On reče da se radi o dječacima rođenih 2001 do 2004. godine. Trenutno ih je u školi 59 i svaki dan se javljaju novi. Rade u dosta teškim uslovima i uglavnom u opremi koju im obezbjeđuju roditelji. Klub minimalnu opremu obezbjeđuje samo onim koji izbore mjesto u takmičarskoj ekipi a tu je velika konkurencija.

Fudbaleri

Inače, naša djeca, dodaje Simsija, su vrlo talentovana. To pokazuju i rezultati Prošle godine na Palama osvojili su prvo mjesto na „Mini-Maksi“ ligi. Ove godine zauzeli su drugo mjesto nakon slabijeg izvođenja jedanestaraca. Problem je što se na području Sarajevsko-romanijske regije ne igra liga škola fudbala, pa jedinu priliku da djeca igraju imaju na rijetkim turnirima i prijateljskim susretima, a to je isuviše malo.

– Nove trenerke koje su dobili biće sigurno veliki podsticaj ovim malim fudbalerima na još bolji rad. Zato veliko hvala u njihovo ime „Sjemeću“, njegovim radnicima i direktoru Jagodiću, kaže Simsija, trener najmlađih fudbalera pri našem drugoligašu, koji su kao uzdarje prvom čovjeku „Sjemeća“ uručili majicu sa njegovim prezimenom uz poziv da im se češće pridruži makar u gledalištu ako ne može sa njima igrati.

Fudbaleri

Da podsjetimo, ovo je drugi ovogodišnji poklon „Sjemeća“ sportistima našeg grada. Početkom jula članice ŽRK „Rogatica“ dobile su 18 visokokvalitetnih trenerki i isto toliko patika, koje su im dobro došle za nastavak sezone u Prvoj ženskoj rukometnoj ligi Republike Srpske.