U Rogaticu plasirano osam miliona KM

12.09.2012.

Dodik u Rogatici

ROGATICA – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Investiciono-razvojna banka u opštinu Rogatica u proteklih nekoliko mjeseci plasirala oko osam miliona KM i najavio da će se putem javno-privatnog partnerstva pokušati riješiti pojedini problemi u privredi u ovoj opštini.

Dodik je na predizbornom skupu u Rogatici istakao da su u ovoj opštini očuvana radna mjesta u nekoliko preduzeća.

“Republika Srpska mora se sačuvati, jer samo ona daje okvir da možemo biti jaki i tako stabilizovati i Rogaticu. Čeka nas borba za svako radno mjesto, ali nema povratka na staro”, poručio je Dodik i istakao da su i na lokalnom i na republičkom nivou povezane politike.

Dodik je ponovio da je Republika Srpska stabilna i da joj je vraćeno dostojanstvo, te da se danas bez Srpske ne može ništa, jer odlučuje o svim bitnim pitanjima.

“Želimo jaku i moćnu Srbiju i hoćemo da se ona okrene prema nama, da budemo jedno, bez obzira na priču o granicama, kao i da razvijamo dobre odnose sa Rusijom”, naglasio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Rogatica Milorad Jagodić rekao je da će u naredne četiri godine biti nastavljena politika razvoja i završeni projekti koje je započela prethodna vlast. On je napomenuo da ova opština ima prirodne, istorijske i kulturološke predispozicije da u naredne četiri godine postane turistički centar.

Jagodić je najavio da će, ako mu birači ukažu povjerenje, biti sagrađeno etno selo, a radiće se i na brendiranju autohtonih proizvoda kao što je borički krompir. Radiće, obećava Jagodić, i na otvaranju prerađivačkih kapaciteta proizvoda od drveta, otvaranju novih radnih mjesta, razvoju stočarstva i poljoprivrednoj proizvodnji, kao i na promociji kulturno istorijskih spomenika, kao što je srednjovjekovni grad Borač, nekropole i drugo.

On je napomenuo da Šumsko gazdinstvo “Sjemeć” iz Rogatice u budžet ove opštine svake godine uplaćuje oko 750.000 KM.

Na današnjem skupu govorili su potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić i nosilac odborničke liste Slobodan Planinčić. Na skupu su predstavljeni i odbornički kandidati za Skupštini opštine Rogatica.