Univerzitetska bolnica Foča sertifikovana za ISO 9001

27. septembra 2012. 058.ba

Univerzitetska bolnica Foča sertifikovana za ISO 9001

FOČA – Dana 26.09.2012. godine Univerzitetska bolnica Foča je dobila sertifikat za usaglašenost sa međunarodnim standardom ISO 9001 od strane ocjenjivačke kuće „Loyd’s register“. U prostorijama bolnice sertifikat je direktoru bolnice prof. dr Veljku Mariću, uručio predstavnik „Loyd’s registera“ gospodin Srdjan Ubavić. Dobijanjem sertifikata Univerzitetska bolnica Foča je postala prva bolnica u Republici Srpskoj koja je ispunila ove međunarodne standarde. Sigurno je da ovaj događaj predstavlja jedan od najznačajnijih od osnivanja naše bolnice 1958. godine pa do danas.

Na svečanoj ceremoniji i koktelu koji je upriličen povodom dodjele serifikata svim prisutnim obratili su se predstavnik rukovodstva za kvalitet Milan Ivanović, predstavnik Loyd’s registera Srđan Ubavić i direktor bolnice prof. dr Veljko Marić.

– Sertifikat ISO 9001 vidimo kao iskorak naše ustanove u pravcu približavanja najboljoj svjetskoj poslovnoj praksi u oblasti pružanja sekundarne i tercijalne zdravstvene zaštite, ali i kao putokaz drugim zdravstvenim ustanovama u zemlji radi ostvarenja zajedničkog cilja, a to je poboljšanje zdravstvene zaštite. Treba istaći da je osoblje Univerzitetske bolnice Foča pokazalo jednu veliku zrelost i svijest da će opstanak i razvoj ustanove zavisiti od njih samih, odnosno od toga koliko će marljivo raditi, poštovati etičke norme, biti okrenuti unapređenjima i svojim radom doprinositi napretku i ugledu ove kuće – između ostalog rekao je prof. Marić.

On je izrazio i veliku zahvalnost u postizanju ovog cilja i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS, Institutu za javno zdravstvo RS, te konsultantskoj firmi „Boneks inžinjering“ iz Beograda koji su ovu bolnicu usmjerili i pomogli ka ispunjenju cilja.

Zadovoljenjem zahtjeva međunarodnog standarda ISO 9001, Univerzitetska bolnica Foča nastoji:
– povećati stepen zadovoljstva pacijenata,
– smanjiti rizike od neželjenih događaja,
– uštediti resurse kroz aktivno planiranje i reviziju,
– olakšati upravljanje ustanovom kroz sistemski i procesni pristup,
– obezbjediti alate za stalna poboljšanja i unapređenja,
– edukovati stručni medicinski kadar za menadžmet u zdravstvu, itd.

Naredni ciljevi Univerzitetske bolnice u Foči vezani za kvalitet su: sertifikacija kod Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite, akreditacija laboratorija po međunarodnom standardu ISO 15189 kod nadležnog akreditacionog tijela, te zadovoljenje i ostalih međunarodnih standarda koji su vezani za poslovanje ustanove.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,