Uručena donacija u vrijednosti 400.000 KM

SRNA - 15. septembra 2012. 058.ba

Srebrenka Golić

FOČA – Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić uručila je danas na Tjentištu upravi Nacionalnog parka /NP/ „Sutjeska“ ključeve dva vozila i opremu za potrebe ovog parka u vrijednosti oko 400.000 KM.

NP „Sutjeska“ dobio je terensko vozilo „nisan patfajnder“, šumski traktor sa priključcima, te računarsku opremu – 17 računara, četiri laptop računara, fotokopir aparat, projektor i fotoaparat, donaciju iz IPA fondova.

„Ova, druga po redu donacija NP `Sutjeska`, znatno će poboljšati tehničku opremljenost i efikasnost lovočuvarske službe našeg najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka“, rekla je Golićeva.

Ona je najavila i novu pomoć Vlade Srpske Parku „Sutjeska“ kroz izgradnju lovačkih kuća na Zelengori i bolju i efikasniju tehničku opremljenost i uvezanost lovočuvarske službe na Tjentištu.

Direktor NP „Sutjeska“ Zoran Čančar, zahvalivši se za donaciju, izrazio je očekivanja da će „Sutjeska“ iduće godine, sa otvaranjem tunela i novog puta preko Čemerna, znatno povećati svoje turističke kapacitete, što će se povoljno odraziti na ukupno poslovanje Nacionalnog parka na Tjentištu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,