Vatra stavljena pod kontrolu

Agencije - 04. septembra 2012. 058.ba

Požar

VIŠEGRAD – Požar koji je sinoć probio protivpožarne barikade iz pravca Tare na vrhu Mali Stolac i prenio se na područje višegradske opštine sada je pod kontrolom, javlja dopisnik Srne.Više od 150 radnika Šumskog gazdinstva „Panos“, pripadnika civilne zaštite, vatrogasaca, zaposlenih u Hidroelektrani Višegrad i mještana putevima i procijecanjem šume prave protivpožarne barikade, te privlače cisterne kako bi se spriječilo dalje širenje vatrene stihije prema selima Veletovo i Bijela.

Komandant štaba Civilne zaštite i načelnik opštine Tomislav Popović kaže da se tokom dana, kada dozvoli vidljivost, očekuje dejstvo ruskih aviona i helikoptera po požarištu.

Načelnik štaba protivpožarne zaštite u „Panosu“ Rajko Nikitović rekao je da je do sada opožareno više od 20 hektara borove šume.

Tokom noći bilo je kritično u zaseoku Dolovi u Veletovu gdje se vatra približila kućama na samo 100-ak metara.

U gašenje se uključio i monah Simeon iz manastira Svetog Save na Gornjoj Lijesci kod Višegrada koji je noć proveo na požarištu.

Vatra je sinoć oko 19.00 časova probila protivpožarne barikade iz pravca Tare.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,