Za decentralizaciju vlasti

19.09.2012.

DNS Marko Pavić

FOČA – Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je na javnoj tribini u Foči da će se, ukoliko njegova stranka pobijedi na predstojećim izborima, zalagati za decentralizaciju vlasti, koja je sada 90 odsto na nivou Republike Srpske.

Pavić je istakao da želi da vlast i novac budu bliži građanima, te da je to moguće ako im se približe preko opština i dodao da je politika DNS-a usmjerena na ravnopravan razvoj svih opština Srpske.

On je naglasio da je stranka koju vodi protiv privatizacije preduzeća koja gazduju nacionalnim bogatstvom – vodom, šumom i rudama.

“Foča ima brojne resurse koje u interesu građana moramo transparentno iskorišćavati, za šta je potrebno da se donese odluke u opštinama, a ne u uskim krugovima van njih“, poručio je Pavić.

Nosilac odborničke liste DNS-a za Skupštinu opštine /SO/ Foča Radojica Mlađenović rekao je da očekuju pobjedu na predstojećim izborima i da će se zalagati za unapređenje postojećeg stanja.

“Za to imamo viziju i kadrove, među kojima su i mladi”, dodao je Mlađenović.

U fočanskom DNS-u mišljenja su da je za rješavanje problema nezaposlenosti u ovoj opštini potrebna nova vlast koja će sa Vladom Republike Srpske raditi na razvojnim projektima.

Kandidat DNS-a za odbornika u SO Foča Spomenko Stojanović rekao je da vjeruje da će Srpska poslije ovih izbora dobiti novu izvršnu vlast, koja će pomoći da Foča izađe iz izolacije.

Ova stranka u Foči na izbore izlazi sa odborničkom listom od 24 kandidata, dok za načelnika opštine podržava kandidata Koalicije SNSD-SDS Radisava Mašića.