Zaustaviti iseljavanje i zadržati mlade

12.09.2012.

Dodik u Čajniču

ČAJNIČE – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je sa predizbornog skupa u Čajniču da će učiniti sve da zažive fabrike i počne otvaranje radnih mjesta, kako bi bilo zaustavljeno iseljavanje i mladi zadržani u Čajniču, koje će pobjedom ove stranke postati još bolje mjesto za život.

Dodik je podsjetio da je, kada je prvi put došao u Čajniče, sve bilo ruinirano, a da je slika drugačija od kako je SNSD preuzeo vlast.

“Stvari su krenule nabolje. Ipak, svjetska ekonomska kriza onemogućila je da načelnik opštine Čajniče Branko Roljić provede zacrtane planove. Republika Srpska je kao i druge države u svijetu morala da stabilizuje ekomski sistem. Ne odustajemo od ulaganja i podržaćemo sve planove razvoja ove opštine”, rekao je Dodik na predizbornom skupu, kojem je prisustvovao i izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

Aktuelni načelnik opštine Čajniče Branko Roljić, koji je i kandidat SNSD-a za ovu funkciju na predstojećim lokalnim izborima, istakao je da će strateški prioritet razvoja opštine ostati iskorištavanje prirodnih resursa i privlačenje investitora.

“Podržali smo otvaranje Fabrike za punjenje vode i investitoru dali sve pogodnosti. Cilj nam je da i zainteresovanoj kompaniji omogućimo sve uslove da kupe i pokrenu proizvodnju u Fabrici za preradu drveta”, rekao je Roljić i dodao da je iskorištavanje prirodnih resursa dobar put za otvaranje radnih mjesta.

Roljić je napomenuo da će, ukoliko dobije podršku građana, u šta ne sumnja, nastaviti asfaltiranje seoskih puteva i ostale infrastrukturne projekte.

SNSD na oktobarske izbore u Čajniču izlazi sa listom od 16 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu.