CIK: SDS osvojio 25, a SNSD 18 načelničkih mjesta

RTRS - 08. октобра 2012. 058.ba

Izbori 2012

INFO – Prema preliminarnim nepotvrđenim rezultatima koje je danas saopštio CIK BiH najviše gradonačelničkih i načelničkih pozicija u Republici Srpskoj osvojili su SDS sa 25, SNSD sa 18 i DNS sa dva.

Kandidat SNSD-a Slobodan Gavranović osvojio je najviše glasova za poziciju gradonačelnika Banjaluke. Po prvi put gradonačelnici su postali i Marko Pavić iz DNS-a u Prijedoru, Obren Petrović iz SDS-a u Doboju, Mićo Mićić iz SDS-a u Bijeljini i Slavko Vučurević ispred koalicije „Zajedno za Trebinje“ u Trebinju.

SDS je osvojio načelnička mjesta u Prnjavoru, Čelincu, Petrovu, Loparama, Ugljeviku, Ribniku, Tesliću, Osmacima, Šekovićima, Vlasenici, Bratuncu, Sokocu, Han Pijesku, Istočnom Starom Gradu, Trnovu, Rogatici, Višegradu, Nevesinju, Gacku, Čajniču, Berkovićima i LJubinju.

SNSD je osvojio načelnička mjesta u Novom Gradu, Laktašima, Derventi, Brodu, Vukosavlju, Modriči, Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Zvorniku, Glamoču, Istočnom Novom Sarajevu, Kalinoviku, Bileći, Pelagićevu i Milićima.

Načelničko mjesto u Trebinju osvojila je Koalicija „Zajedno za Trebinje“, koju čine SDS, PDP, SRS RS, DP, SNS, SRS „Dr Vojislav Šešelj“, NDS, PZT.

Pozicija načelnička opštine Pale pripala je Koaliciji „Zajedno za Pale“ u kojoj su SDS, PDP, PUP, SNS, NDS, SRS Republike Srpske i NSP.

Načelničko mjesto u Kozarskoj Dubici osvojila je koalicija koju čine SDS, PDP, DNS, SRS Republike Srpske, u Gradišci koalicija SDS, PDP i pet neparlamentarnih stranaka, dok je Koalicija „Zvono“, u čijem sastavu su PDP, NSP, SRS Republike Srpske i SNS, osvojila načeničko mjesto u Srpcu.

Koalicija „Zajedno za Šamac“, koju čine SDS i DP, osvojila je načeničko mjesto u ovoj opštini, a u Istočnoj Ilidži ova pozicija pripala je koaliciji „Zajedno za Istočnu Ilidžu“ koju čine SDS, PDP, SRS „Dr Vojislav Šešelj“ i NDS.

Prema nezvaničnim podacima CIK-a, u Foči je načelničko mjesto pripalo koaliciji koju čine SDS i SNSD, a u Petrovcu koaliciji SNSD-SP.

DNS-u je načelničko mjesto pripalo u opštinama Prijedor, Oštra Luka i Drvar, SNS je osvojio ovu poziciju u opštini Јezero, NDS u Šipovu, SRS RS u Rudom, dok je načelničko mjesto u Istočnom Mostaru osvojio DP.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,