Demant načelnika Opštine Čajniče Branka Roljića

04.10.2012.

Čajniče - Branko Roljić

Demant Načelnika opštine Čajniče Branka Roljića na izjave o bahatoj aktuelnoj vlasti, koje je za Press RS izjavio kandidat za Načelnika ispred DNS-a u Čajniču doktor Milan Tupeša.

ČAJNIČE – Načelnik Opštine Čajniče Branko Roljić tvrdi, “da su izjave Press-u kandidata za načelnika DNS-a u Čajniču, doktora Milana Tupeše, krajnje netačne”.

– ” Za vrijeme dok je bio direktor Doma zdravlja “Vasa Pelagić” u Čajniču, doktor Tupeša je odpuštao osam radnika, koji su ga tužili, te je s tim oštetio Dom zdravlja za 141.731. marku. Pošto i nakon toga nije želio ispoštovati rješenje Suda, kojim je uslovljen da vrati radnike na posao, mi smo bili prinudjeni da doktora Tupešu smijenimo sa mjesta direktora. Upravo ovo je bio razlog, zbog kojeg doktor Tupeša mrzi rukovodstvo Opštine Čajniče u poslednje dvije godine od kada je i smijenjen”, tvrdi načelnik Opštine Čajniče Branko Roljić.

Roljić ističe,” da je doktor Milan Tupeša bio član ove koalicije, kada je postavljen za direktora Doma zdravlja, odakle je odpuštao osam radnika. Nakon sudjenja od 17 mjeseci, Sud je donio presudu da se radnici vrate na posao. Medjutim, doktor Tupeša nije dao zaduženja radnicima, a u medjuvremenu im je smanjio koeficijente, tako da su radnici ponovo tužili i ponovo dobili na Sudu. U to vrijeme doktor Tupeša je primao platu od 6 do 7.000 maraka, o čemu su tada govorila sva sredstva javnog informisanja. Primao je platu od dva koeficijenta, a to je koeficijent direktora Doma zdravlja i koeficijent specijaliste, s tim što je u isto vrijeme koristio dežurstva, što je protuzakonito”.

“Za to vrijeme sudski troškovi i inspekcijske kazne dostigle su cifru od 141. 731 marku što je oštetilo Dom zdravlja. Medjutim nakon presude Suda u korist radnika, sve one kazne koje je trebao platiti on kao odgovorno lice, plaćao je preko žiro-računa Doma zdravlja, gdje je to knjižio kao akontaciju, koju nije vratio.. Pošto i nakon toga nije želio ispoštovati rješenje Suda da vrati radnike na posao, mi smo bili prinudjeni da doktora Tupešu smijenimo sa mjesta direktora, upravo ovo je bio razlog zašto doktor Tupeša mrzi rukovodstvo opštine Čajniče”, kaže načelnik Roljić.

-” Nije teško zaključiti ko je doktor Tupeša i zašto mu se ništa ne svidja u Opštini Čajniče”, naglasava Roljić.

– “Upravo sam iznio sve činjenice i smiješno je da doktor Tupeša teži zapošljavanju, ako je istjerao osam radnika iz Doma zdravlja bez ikakvih pravila i provedenih procedura, onda je i jasno koliko bi on istrajao u ovome poslije. On koristi činjenice i projekte koje smo mi već završili, odnosno, služi se idejama radnika Opštine Čajniče”, rekao je za 058, načelnik Opštine Čajniče Branko Roljić.