Donatora manje, nevoljnika više

29.10.2012.

Crveni krst

FOČA – Broj korisnika pomoći fočanskog Crvenog krsta porastao je na 130, a donacija je sve manje, rečeno je Srni u ovoj humanitarnoj organizaciji.

“Zatrpani smo zahtjevima u kojima se samo traži hrana, sredstva za higijenu, te obuća i odjeća. Nismo u mogućnosti da odgovorimo na sve molbe jer je skoro presušio priliv humanitarne pomoći i donacija – kako domaćih, tako i stranih”, rekla je sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Snežana Kovač.

Volonteri Fočanskog Crvenog krsta, među kojima su stariji osnovci, srednjoškolci i studenti, obišli su danas 16 socijalno najugroženijih porodica i uručili im pakete sa hranom i polovnom garderobom.

“Riječ je o starim, nepokretnim osobama i licima sa posebnim potrebama, koji nemaju prihode i bliže srodnike da se o njima brinu”, kaže Kovačeva.

Ona navodi da je jedna od aktivnosti Crvenog krsta Foče prikupljanje polovne odjeće i obuće, a samo u posljednjih 15 dana mladi Fočaci prikupili su 500 kilograma odjevnih predmeta.

Odjeća se, prema spiskovima prioriteta, daruje najugroženijima, kako bi lakše dočekali predstojeću zimu.

Ove aktivnosti se provode u okviru Nedjelje solidarnosti Crvenog krsta i pod sloganom “Budimo solidarni – pomozimo starima”.