Fazani u Rogatičkom polju

Opština Rogatica - 11. октобра 2012. 058.ba

Fazani

ROGATICA – Lovci iz Lovačkog udruženja „Rogatica“ već godinama imaju prisnu saradnju sa kolegama iz Udruženja „Semberija“ iz Bijeljine, posebno Sekcije u Popovima. Ta saradnja ogleda se u tome da su lovci  grada Rogatica i opštine članovi udruženja u Bijeljini i obratno. Jedni odlaze da love sitnu divljač u poljima Semberije, a drugi dolaze da love divlje svinje, srndaće i vukove po šumama  opštine i kraja.

Iz te saradnje u Bijeljinu je otišla i kompletna građevinska stolarija za lovačku kuću koju su tamošnji lovci izgradila i ovih dana otvorili u Popovima. Na svečanosti otvaranja bila je i grupa lovaca iz  opštine Rogatica.

Pri polasku kući domaćini su gostima kao poklon uručili jato fazana u kome je bilo 7 koka i tri pijevca starosti po dva m jeseca.

– Pošto u  našem lovištu  nema ove vrste divljači, priča Miroslav Ćajić, jedan od nosilaca saradnje lovaca iz dva kraja, bila je dilema gdje ih pustiti. Odlučili smo se na Donje polje u Rogatici u kome ima zaostalog kukuruzišta, nepokošene trave i sitnog grmlja kao stvorenog za stanište ove divljači. Za bržu adaptaciju na novu sredinu prosuli smo i preko 50 kilograma kukuruza i ječma i nadamo se da će se uz stalnu prihranu brzo naviknuti.

Simbolično, radi napretka, puštanje fazana u lovište obavio je šestgodišnji Mihailo Ćajić, koji je član Lovačkog udruženja „Rogatica“ već punih 4 godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,