Iz štampe izašao Drugi zbornmik Višegradskih književnih stvaralaca

30. oktobra 2012. 058.ba

Zbornik

UZ ANDRIĆEVE JUBILEJE

VIŠEGRAD – U izdanju Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ Višegrad, Društva bibliotekara Republike Srpske, Srpskog prosvjetnog i kuklturnog društva „Prosvjeta“ Višegrad i Izdavačke kuće „Dabar“, Dobrunska Rijeka, iz štampe je izašao Drugi Zbornik radova članova Višegradskog Društva ljubitelja pisane riječi „Most“ pod nazivom „Uz Andrićeve jubileje“.

Zbornik je posvećen prošlogodišnjoj 50-godišnjici od uručivanja Nobelove nagrade za književnost Ivu Anderiću i ovogodišnjem jubileju, 120 godina od rođenja velikog pisca i najpoznatijeg Višegrađanina.

Svoje pjesničke i prozne radove u Zborniku je objavio 21 književni stvaralac iz Višegrada, a predgovor je napisala Divna Vasić, profesor književnosti u Srednjoj školi „Ivo Andrić“ u Višegradu.

Promocija Zbornika najavljena je za kraj novembra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,