Izložba poljoprivrednih proizvoda

SRNA - 11. октобра 2012. 058.ba

Rogatica

ROGATICA – U Rogatici će u subotu, 13. oktobra biti održana 48. Regionalna poljoprivredna izložba čiji je cilj unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Sarajevsko-romanijskoj i Gornjodrinskoj regiji, kao i promocija kvalitetnih stočara i ratara.

Nagradni fond iznosi 13.600 KM, a pokrovitelj izložbe je Ministrstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Načelnik za privredu i društvene djelatnosti ove opštine Radovan Rosić rekao je danas Srni da će biti izložena najbolja grla u govedarstvu – junice i krave, te u ovčarstvu dvizice ovce i ovnovi, te konji.

On je dodao da će biti izložen i krompir sa Borika, kao i krompir od ostalih uzgajivača sjemenski i merkantilni, te romanijski skorup-kajmak i tradicionalni domaći proizvodi.

Rosić je rekao da će nagrađivanjem najboljih biti iskazana zahvalnost proizvođačima za uloženi trud da održe proizvodnju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,