Jeromonah Serafim iz manastira Dobrunska Rijeka objavio četvrti roman

12. октобра 2012. 058.ba

4. roman monaha Serafima

„MAKARIJE“ O SREDNjEVJEKOVNOM DOBRUNU

VIŠEGRAD – Izdavačka kuća Mitropolije dabrobosanske „Dabar“ iz Dobrunske Rijeke, u saradnji sa Izdavačkom sekcijom Srpskog sokolskog društva „Soko“, objavila je roman „Makarije“, Jeromonaha Serafima Gligića, sabrata manastira Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci.

U ovom, četvrtom po redu romanu, Jeromonah Serafim, koristeći oskudnu istorijsku građu, opisuje dešavanja u srednjevjekovnoj Srbiji i Bosni, foklusirajući se najvećim dijelom na Dobrun i njegovu okolinu.

Kako je najavljeno roman „Makarije“, uz još četiri najnovija izdanja „Dabra“ i „Sokola“, biće promovisani 25. novembra u manastiru Dobrunu. Među četiri najnovijim izdanjima je i Drugi Zbornik radova članova Višegradskog Društva ljubitelja pisane riječi „Most“ iz Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,