Nagrade za najbolja grla u govedarstvu i ovčarstvu

SRNA - 13. октобра 2012. 058.ba

48. poljoprivredna izložba u Rogatici

ROGATICA – Na 48. regionalnoj poljoprivrednoj izložbi u Rogatici danas su dodijeljene novčane nagrade najboljim grlima u govedarstvu – junice i krave, te u ovčarstvu dvizice ovce i ovnovi.

Prvu nagradu od 400 KM u kategoriji junica simentalske rase stare više od 12 mjeseci osvojilo je grlo u vlasništvu Drage Purkovića iz Rogatice.

Prvu nagradu od 400 KM u kategoriji gravidnih junica dobilo je grlo u vlasništvu Dragomira Džide iz Rogatice.

Grlo u vlasništvu Milovana Perišića iz Rogatice osvojilo je prvu nagradu od 400 KM u kategoriji krave u laktaciji.

U kategoriji dvizice prvu nagradu od 400 KM dobio je vlasnik Dragomir Džida, a u kategoriji ovce dodijeljene su dvije prve nagrade – Radu Hršumu i Slavku Purkoviću iz Rogatice.

U kategoriji najboljih grla u ovčarstvu – ovan prvu nagradu od 300 KM dobilo je grlo u vlasništvu Dragoslava Stanojevića iz Foče.

48. poljoprivredna izložba u Rogatici

„Solanum produkt“ prvi je u proizvodnji sjemenskog krompira i nagrađen je sa 350 KM. Prvu nagradu u istom iznosu u proizvodnji merkantilnog krompira dobio je Dragomir Džida.

Za ekstra klasu skorupa – kajmajka sa po 90 KM nagrađene su Stanka Džida, Stanojka Ćebić i Jelenka Ninković.

48. poljoprivredna izložba u Rogatici

Pokrovitelj regionalne poljoprivredne izložbe je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske, a organizator opština Rogatica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,