Obilježena “Nedelja djeteta” u Čajniču

04.10.2012.

Nedelja djeteta u Čajniču

ČAJNIČE – Od 3. do 9. oktobra, širom Republike Srpske obilježava se “Nedelja djeteta”, s ciljem da se ukaže na sva prava koja bi trebala imati djeca, te su danas mališani iz Dječijeg obdaništa u Čajniču, posjetili Narodnu biblioteku “Branko Ćopić”, noseći sa sobom ispisane poruke i transparente sa pravima djeteta.

– Povodom “Nedelje djeteta”, organizovali smo posjete mališana Javnim institucijama u našem gradu, koje su se potrudile da u najboljem svjetlu dočekaju mališane uz srdačan prijem i skromne poklone. Danas su djeca posjetila Narodnu biblioteku “Branko Ćopić”, sa kojom imamo izvanrednu saradnju, rekla je direktorica Dječijeg obdaništa Ljeposava Stupić.

Ni ove godine nije izostala podrška “Nedelji djeteta” u Čajniču od strane Opštinske organizacije Crvenog Krsta.

– “Nedelja djeteta” nam ukazuje da je dijete najbitnije i da su djeca naše najveće bogatstvo, te se za njih trebamo najviše potruditi, da bi im uljepšali djetinjstvo i poboljšali uslove života u našoj Opštini, pa tako i širom Republike Srpske, kako bi se uspiješno ostvarila sva prava djeteta, koja nisu u potpunosti ostvarena, a pogotovo ne u ovim manjim sredinama, kakva je i naša. Djeca su na neki način diskriminisana i nemaju sve neophodne uslove, koje imaju djeca u razvijenijim i većim sredinama”, istakla je Stupićeva.

Ona dodaje, da je do sada zadovoljna saradnjom sa Lokalnom zajednicom, a naročito sa roditeljima kojima su prava djeteta u najvećem interesu.

– ” Mi ne možemo pružiti našoj djeci mnogo, ali možemo da razvijemo svijest roditelja i Lokalne zajednice prema djeci u čemu veoma uspijevamo, te kroz manifestacije i druge aktivnosti zajedno ostvarujemo prava naše djece u Čajniču”, kaže direktorica Ljeposava Stupić.