Obilježena „Nedelja djeteta“ u Čajniču

04. октобра 2012. 058.ba

Nedelja djeteta u Čajniču

ČAJNIČE – Od 3. do 9. oktobra, širom Republike Srpske obilježava se „Nedelja djeteta“, s ciljem da se ukaže na sva prava koja bi trebala imati djeca, te su danas mališani iz Dječijeg obdaništa u Čajniču, posjetili Narodnu biblioteku „Branko Ćopić“, noseći sa sobom ispisane poruke i transparente sa pravima djeteta.

– Povodom „Nedelje djeteta“, organizovali smo posjete mališana Javnim institucijama u našem gradu, koje su se potrudile da u najboljem svjetlu dočekaju mališane uz srdačan prijem i skromne poklone. Danas su djeca posjetila Narodnu biblioteku „Branko Ćopić“, sa kojom imamo izvanrednu saradnju, rekla je direktorica Dječijeg obdaništa Ljeposava Stupić.

Ni ove godine nije izostala podrška „Nedelji djeteta“ u Čajniču od strane Opštinske organizacije Crvenog Krsta.

– „Nedelja djeteta“ nam ukazuje da je dijete najbitnije i da su djeca naše najveće bogatstvo, te se za njih trebamo najviše potruditi, da bi im uljepšali djetinjstvo i poboljšali uslove života u našoj Opštini, pa tako i širom Republike Srpske, kako bi se uspiješno ostvarila sva prava djeteta, koja nisu u potpunosti ostvarena, a pogotovo ne u ovim manjim sredinama, kakva je i naša. Djeca su na neki način diskriminisana i nemaju sve neophodne uslove, koje imaju djeca u razvijenijim i većim sredinama“, istakla je Stupićeva.

Ona dodaje, da je do sada zadovoljna saradnjom sa Lokalnom zajednicom, a naročito sa roditeljima kojima su prava djeteta u najvećem interesu.

– “ Mi ne možemo pružiti našoj djeci mnogo, ali možemo da razvijemo svijest roditelja i Lokalne zajednice prema djeci u čemu veoma uspijevamo, te kroz manifestacije i druge aktivnosti zajedno ostvarujemo prava naše djece u Čajniču“, kaže direktorica Ljeposava Stupić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,