Obogaćen knjižni fond

SRNA - Radoje Tasić - 25. октобра 2012. 058.ba

Biblioteka u Višegradu

VIŠEGRAD – Spomen-biblioteka „Ivo Andrić“ u Višegradu obnovila je knjižni fond sa 70 novih naslova, među kojima su i najnovija izdanja djela nobelovca. Knjige su nabavljene prilikom posjete 57. Sajmu knjiga u Beogradu.

„Svake godine našim sredstvima i onim koja donira opština na Sajmu knjiga u Beogradu kupimo najnovija izdanja iz oblasti dječije literature, obavezne školske lektire, ali i beletristike, kao i djela savremenih srpskih i svjetskih pisaca“, kaže bibliotekarka Stojka Mijatović.

Ona ističe da su nabavljena i nova izdanja djela nobelovca Ive Andrića za koja u čitalačkoj višegradskoj publici uvijek vlada veliko interesovanje.

Biblioteka u Višegradu raspolaže knjižnim fondom od 40.000 naslova, a trenutno ima 1.000 čitalaca.

Ova biblioteka poznata je po Spomen-odjeljenju Ive Andrića u kome se, osim svih djela ovog pisca, nalazi i 37 prevoda na svjetske jezike njegovog romana „Na Drini ćuprija“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,