Očekivani prinos rogatičkog krompira 70 tona

SRNA - 10. октобра 2012. 058.ba

Vаđenjа krompirа

ROGATICA – Na 14 hektara oranica Planinskog dobra „Borike“ kod Rogatice u toku je akcija vađenja krompira sorte „dezire“ i „kenebek“, a očekivani prinos je 70 tona sjemenskog i merkantilnog krompira.

Rukovodilac ratarske proizvodnje u ovom dobru Momčilo Forcan rekao je Srni da se očekuje da će biti četiri tone merkantilnog krompira za jelo, a ostalo je sjemenski krompir namijenjen prodaji, koji će biti uskladišten u magacinu u Rogatici.

On je napomenuo da je za vađenje krompira angažovano 15 radnika sezonaca, čija je dnevnica 30 KM, kao i mehanizacija i radnici ovog planinskog dobra.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, posao bi mogao da bude završen do 14. oktobra.

Forcan je naveo da je obavljena žetva zobi na 20 hektara oranica, čiji je prinos bio 30 tona, žetva tritikale na 20 hektara sa prinosom 25 tona, kao i silažnog kukuruza sa 30 hektara uz prinos od 250 tona.

Planinsko dobro „Borike“ posjeduje i 140 konja arapske i bosansko-brdske pasmine i 80 grla muznih krava.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,