Otvoren most na Ćehotini

04.10.2012.

Otvaranje mosta na Čehotini

FOČA – Juče je u Foči svečano pušten u saobraćaj most preko rijeke Ćehotine, prvi most za teški saobraćaj koji je u poslednjih 50 godina izgrađen na Ćehotini. Most je dužine 40 i širine 10 metara. Povezuje dvije mjesne zajednice Lazarevo i Dušanovo kao i dvije sportske zone Gradski stadion sa Gradskom dvoranom. Uređenjem ulice Meše Selimovića i izgradnjom mosta djeci je omogućen bezbjedniji odlazak u školu.

Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović istakao je da mu je zadovoljstvo otvoriti jedan ovakav most i da to neće biti poslednja investicija.

– Ono što smo obećali prije četiri godine, to smo i uradili. Prvi prioritet u narednom periodu biće most na Drini kod KPZ-a. Kako se Foča širi mi ćemo praviti mostove, jer to je na neki način i ponos, a i potreba ljudi. Rekonstruisana je ulica Meše Selimovića, a napravićemo i veliki parking na desnoj obali Ćehotine. Ovaj most smo napravili i radi bezbjednosti učenika Srednjoškolskog centra koji sada ne moraju više ići ulicom Cara Dušana već mogu i ulicom Meše Selimovića bezbjedno doći do centra grada – rekao je načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović.

Kud

Predsjednik mjesne zajednice Dušanovo Goran Damjanović zahvalio se opštini Foča na ovoj investiciji kao i na ostalim investicijama koje su mnogobrojne u Dušanovu.

Zadovoljstvo mi je da kao predsjednik jedne mjesne zajednice prisustvujem ovako lijepoj manifestaciji. Ovo je kapitalni objekat, objekat koji spaja obale i ljude i veliko mi je zadovoljstvo da napomenem da je u mjesnoj zajednici Dušanovo urađena i Gradska sportska dvorana, Autobuska stanica i još mnogo investicija, rekao je Goran Damjanović predsjednik mjesne zajednice Dušanovo.