Otvorena fabrika za preradu voća

SRNA - 14. октобра 2012. 058.ba

Fabrika za preradu voća u Foči

FOČA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas u Foči prvu Fabriku za preradu voća „Boletus Republike Srpske“ koja zapošljava 14 radnika na proizvodnji džemova, marmelada i domaće rakije.

Dodik je istakao da je ovo jedan od načina da se identifikuju svi načini za otvaranje novih radnih mjesta, da bi se zapošljavalo stanovništvo.

„Prioritet nam je da u svakoj opštini omogućimo zapošljavanje po jednog člana iz svake porodice. To je cilj kojem ćemo se posvetiti u narednom periodu“, naglasio je Dodik.

Direktor Fabrike Miro Vrećo naglasio je da je pogon opremljen po evropskim standardima, te da je u planu zapošljavanje još sedam radnika.

Prema njegovim riječima, Fabrika otkupljuje robu od 300 kooperanata iz Foče i ostalih opština gornjeg Podrinja, kao i Hercegovine, srednje Bosne, Polimlja i čačanskog kraja iz Srbije.

„Počeli smo sa proizvodnjom džemova, marmelada i filova za pekarstvo. Imamo i proizvodnu liniju domaće rakije od drenjka, kruške, šljive, jabuke, kajsije i šljive“, naveo je Vrećo.

Svečanosti otvaranja Fabrike u Foči prisustvovala je i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović.

„Boletus Republike Srpske“ ima i pogon za sušenje voća u Rudom, a planira i proširenje proizvodnih kapaciteta na fabriku za proizvodnju sokova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,