Pjesnici iz Bijeljine i Vlasenice u Andrićgradu

SRNA - Radoje Tasić - 13. октобра 2012. 058.ba

Pjesnici u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Grupa od dvadesetak pjesnika iz književnih klubova „Jovan Dučić“ iz Bijeljine i „Luča“ iz Vlasenice posjetila je danas Višegrad, a najviše su se zadržali u Andrićgradu.

„Svratili smo u grad od kamena posvećen Ivi Andriću da i mi na naš način budemo dio velikog projekta za budućnost i tako simbolično pomognemo Kusturici da ostvari svoj naum“, rekao je predsjednik Književnog kluba „Jovan Dučić“ iz Bijeljine Zdravko Zgonjanin.

On je istakao da je svima jasna i poruka i pouka Andrićgrada, a posebno imena ulica, trgova i institucija koje podsjećaju na piščevo djelo, njegove prijatelje ali i institucije koje će u njemu biti.

„Interesantno je da u ovom gradu neće biti butika, jer je ovo grad umjetnosti i kulture“, dodao je Zgonjanin.

Književnici iz Bijeljine i Vlasenice obišli su Ćupriju na Drini, Gradsku galeriju, manastir Dobrun kao i Drvengrad režisera Emira Kusturice na Mokroj Gori.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,