Počela realizacija projekta „Atrium“

SRNA - Radoje Tasić - 29. октобра 2012. 058.ba

Potpisan projekat Artium

VIŠEGRAD – Opština Višegrad učestvovaće u projektu „ATRIUM – Arhitektura totalitarnih režima 20. vijeka u urbanom menadžmentu“, koji će obuhvatiti Ćupriju na Drini, Dom kulutre, objekat željezničke stanice i nekoliko starih zgrada.

Ugovor o učešću potpisali su aktuelni višegradski načelnik Tomislav Popović i predstavnik Organizacije za razvoj turizma „Rotor“ iz Doboja Siniša Mitrović.

Mitrović je naveo da je na prijedlog opštine u ovaj projekat uvršteno pet objekata kulture koji će tokom njegove realizacije biti i rekonstruisani.

„Cilj projekta je da se uradi digitalni katalog objekata na osnovu koga će se predstaviti stara gradska arhtektura i time promovisati opštine na kulturnoj ruti Evrope“, rekao je Mitrović.

Popović je rekao da se realizacijom ovog projekta opštini pruža mogućnost realizije i novih značajnijih projekata u okviru pristupnih fondova Evropske unije i prekogranične saradnje.

U projektu učestvuje 22 opštine iz BiH, a fond mu je 1,9 miliona evra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,