Pomozimo starim i siromašnim

Sreten Mitrović - 31. октобра 2012. 058.ba

Pomozimo starim i siromašnim

ROGATICA – Crveni krst Republike Srpske organizator je „Nedelje solidarnosti“ koja je počela 29. oktobra i trajaće, oficijelno, do 4. novembra, a to će reći, može i dalje ovisno o započetim aktivnostima.

– Cilj je, reče sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta u Rogatici Dragiša Jovičić, da stari i siromašni građani, kojih je i u našoj opštini sve više, lakše prebrode zimu koja je pred nama.

– Solidarnost sa starim i siromašnim, dodao je Jovičić, je tim potrebnija jer se Crveni krst koji bi im trebao dapomaže u cjelini, pa i naše opštine, susreće sa brojnim problemima i teškoćama kao rezultat velike nezaposlenosti i uopšte porasta broja onih koji su u stanju socijalne potrebe. Današnje vrijeme i kriza u zemlji i stalno poskupljavanje osnovnih životnih namirnica, dovode do toga da su sve teži uslovi života starih, iznemoglih, siromašnih i svih ostalih osoba bez novčanih primanja. Nemaština i siromaštvo su prilika kad Crveni krst i humani ljudi moraju pokazati solidarnost i pružiti pomoć onim kojim je ona najpotrebnija.

Kako se uključiti u ovu akciju? Jedan od načina je pomoć u novčanim prilozima na žiro račun kod Komercijalne banke AD Banja Luka broj: 571-050-00000342-85.

Drugi način je sakupljanje odjeće, obuće, ćabadi, prehrambenih i higijenskih artikala, koje zainteresovani mogu donijeti u Organizaciju Crvenog krsta, koja se nalazi u zgradi bivšeg „Materijala“ kod ljetne bašte u Rogatici, svakim radnim danom od 8 do 14 časova.

Treći način učešća u ovoj akciji je doniranje 1 (jedne) marke pozivom na broj telefona 1415 koji će biti otvoren od sutra, 1. do 30. novembra.

Uključite se i vi, dragi naši čitaoci, u ovu humanitarnu akciju. Jer, ko dariva njemu i Bog pomaže, poručuju iz Opštinske organizacije Crvenog krsta u  opštini Rogatica.

Kontakt telefon: 058-415-447.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: