Predsjednik Srpske darovao novorođenčad

SRNA - 03. октобра 2012. 058.ba

Milorad Dodik

FOČA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je večeras bolnicu u Foči, gdje je dvije novorođene bebe darovao sa po 500 KM.

„Iz Foče šaljemo poruku da će sva novorođenčad koja budu rođena do kraja ove sedmice dobiti po 500 maraka. Ovaj primjer treba da slijede i preduzetnici i institucije, kako bi pomogli u unapređenju nataliteta“, rekao je Dodik nakon što je darovao novorođenčad.

On je istakao da će se založiti da Vlada Republike Srpske učini sve da porodilišta u Srpskoj budu najopremljenija i da budu mjesta rađanja i radosti sa najboljim uslovima za zaposlene i porodilje.

Rogatičanka Daliborka Despotović, majka jedne od novorođenih beba, kaže da joj je iznenadni dar dobrodošao. „Kupiću novu opremu za djevojčicu, toga nikada nije dosta i zaista me je obradovao predsjednik Milorad Dodik“, rekla je Despotovićeva.

Načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetske bolnice Foča Radislavka Lečić kaže da je predsjednik Dodik obećao da će ova ustanova dobiti na poklon ultrazvučni aparat, koji joj je potreban.

„Ovaj dar unaprijediće zdravstvenu zaštitu u ovom dijelu Srpske“, rekla je Lečićeva.

Direktor fočanske bolnice Veljko Marić rekao je da je ova zdravstvena ustanova prva u Srpskoj i BiH dobila sertiFikat za kvalitet ISO 9001.

„To je znak da smo otišli korak naprijed i da treba da nas slijede i druge bolnice“, naglasio je Marić.

Od kada je izabran za predsjednika Republike Srpske, Milorad Dodik je uveo praksu darovanja djece tokom Dječije nedjelje, koja se tradicionalno obilježava u Srpskoj.

Predsjednik Srpske, povodom Nedjelje djeteta, darovaće po 500 KM svakom novorođenom djetetu u Republici u periodu od 1. do 7. oktobra.

On je ovim povodom prošle godine darovao djecu iz porodica sa četvoro i više djece u kojima peto i svako naredno dijete nije ostvarivalo pravo na dječiji doplatak, kao i djecu sa rijetkim oboljenjima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,