„Sportom protiv poroka“

22.10.2012.

Stoni tenis

VIŠEGRAD – Kroz istraživanje smo ustanovili da sve veći broj mladih u Višegradu konzumira alkohol i zbog toga Savjet mladih Višegrad implementira projekat „Sportom protiv poroka“ koji se odnosi na konzumiranje alkohola kod mladih. Takođe smo ustanovili da u zadnje vrijeme sve više djevojaka konzumira alkohol, tako da je u ovom projektu akcenat stavljen na konzumiranje alkohola kod djevojaka – rekao je predsjednik Savjeta mladih Goran Kujundžić.

Projekat ima za cilj da kroz tri edukativne radionice ukaže mladima na štetnost i posljedice koje prouzrokuje konzumiranje alkohola. Jedna od planiranih aktivnosti jeste i turnir u stonom tenisu za djevojke koji ima za cilj da usmjeri mlade na pravilno korištenje slobodnog vremena i zdrav način života.

Turnir će biti odžan u dvorištu Savjeta mladih Višegrad a ako vremenski uslovi to ne dozvole biće održan u holu Doma Kulture 25.10.2012. sa početkom u 15h.

Pravo učešća imaju sve djevojke iz Višegrad starosne dobi od 15 do 30 godina, prijava učesnika traje do 24.10.2012. do 20h na email: smladih_vgd@yahoo.com ili na broj telefona 065/038-823.

Za osvojena prva tri mjesta na turniru predviđene su novčane nagrade, za prvo mjesto 100,00 KM, za drugo 50,00 KM i za treće 30,00 KM.

Ovaj projekat finansira Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske i Opština Višegrad.