Višegradu pomoć od milion dolara

SRNA - Radoje Tasić - 02. октобра 2012. 058.ba

Vanja Petrović u Višegradu

VIŠEGRAD – Koordinator Srpske studentske organizacije dijaspore „28. jun“ Vanja Petrović, koja živi u Australiji, potvrdila je danas u Višegradu da je planirano da se u okviru ambicioznog projekta „Srpske zemlje, srpski rod“ prikupi oko pet miliona dolara za pomoć srpskom narodu u Republici Srpskoj i regionu.

„Otprilike pet kontejnera medicinske opreme u ovoj vrijednosti treba da stigne na odredišta do Vaskrsa naredne godine. Planirano je da se ova vrsta pomoći dopremi u Berane u Crnoj Gori, u Višegrad u Republici Srpskoj, a prošle godine je medicinska oprema vrijedna 1,5 miliona dolara stigla u Gračanicu na Kosovu“, rekla je Petrovićeva.

Ona je objasnila da je u Višegradu pomoć namijenjena Domu zdravlja, Zavodu za zaštitu ženske djece i omladine i prihvatnom centru za izbjeglice u Nezucima.

„Višegrad sam odabrala jer sam njega izabrala za zavičaj kao što je to svojevremeno rekao i učinio Ivo Andrić“, rekla je Petrovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović istako je da će ova oprema poboljšati zdravstvne usluge u Domu zdravlja.

„Od opreme traba istaći da će stići digitalni sekener, mamograf, stomatološke stolice, kardiomobil, 4D ultrazvuk i drugi medicinski instrumenti, kao i potrošni medicinski materijal.

Ukupna vrijednost medicinske opreme i aparata, kao i druge vrste pomoći koja je namijenjena Višegradu je milion dolara.

Srpska studentska organizacija dijaspore „28. jun“, bavi se političkim, socijalnim i humanističkim odnosima koji se tiču srpskih interesa i snažno se oslanja na doprinos srpskih zajednica širom svijeta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,