Za početak vuk kapitalac

Sreten Mitrović - 20. октобра 2012. 058.ba

lov

ROGATICA – Prvog dana otvora lova na divlje svinje i ostale predatore (štetočine) lovci Lovačkog udruženja u našoj opštini imali su dobar pogled. Odstrijelili su jednog vuka, utvrdili da ih još ima dosta i okupljanjem u svim lovačkim grupama proveli još jedan dan u drugarskom razgovoru uz lovačke dogodovštine i iće i piće iz vlastitih lovačkih telećaka.

Da odstrjeli vuka pošlo je za okom i rukom Saši Jovanoviću iz Bijeljine koji sa lovcima naše opštine već godinama lovi kao član matičnog udruženja. Dogodilo se to u rejonu sela Maravići.

– Predhodno je, priča lovac Miroslav Ćajić, blizak susret sa čoporom vukova u kome je bilo čak desetak životinja imao Slobodan Simsija. On je na njih i pucao, jednog navodno ranio, ali ih i usmjerio prema čekama na kojim su bili skriveni ostali lovci. Jedan od vukova tako je došao u vidokrug Saše Jovanovića. Iskustvo i smirenost došli su do izražaja i vučina je pao poslije prvih hitaca.

Da se radi o kapitalnom primjerku pokazuje činjenica da je odlične fizičke konstitucije, da je imao očnjake dužine 3,5 centimetara i težinu od oko 60 kilograma.

– Nije ni čudo, jer možda i on nosi na duši dio od preko 200 ovaca, jagnjadi i ostalih domaćih životinja koliko su vukovi prošle i prvih mjeseci ove godine uništili seljacima ovog kraja. Koliko li je tek stradalo plemenite divljači u vučijim čeljustima prošle zime i nenormalnih veličina snijega, pita se Ćajić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,