Mijenjati izborni zakon BiH

SRNA - 12. новембра 2012. 058.ba

Milanko Mihajlica u Rudom

RUDO – Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica rekao je danas da je potrebno mijenjati Izborni zakon BiH, jer je on izvor sistemskih slabosti i propusta koji kreiraju ukupan društveni ambijent.

„Nije samo prijedlog o zatvaranju lista, u pitanju su i potrebne promjene o radu Centralne izborne komisije i opštinskih komisija, izbor članova biračkih odbora, prebrojavanje glasova, kao i mnoge druge manjkavosti u zakonu“, rekao je Mihajlica.

On je istakao da se zalaže za to da zakonom bude regulisano i održavanje prijevremenih izbora, što sad ne postoji u zakonskim odredbama, kao i da se lokalni i opšti izbori održavaju istovremeno.

„Ovo je prava prilika da se u Republici Srpskoj otvore pitanja povratka oduzetih nadležnosti koje su posljedica pravnog nasilja i nedemokratskog djelovanja visokog predstavnika“, dodao je Mihajlica.

Na sjednici Izvršnog odbora ove stranke data je puna podrška novoizabranom načelniku opštine Rudo Rati Rajaku, koji je član Srpske radikalne stranke Republike Srpske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,