Održan prvi čas iz fiskulturne nastave u novoj sportskoj dvorani

01.11.2012.

Fiskulturna sala u Višegradu

VIŠEGRAD – Na svečan način danas je puštena u funkciju novoizgrađena sportska dvorana u Srednjoj školi „Ivo Andrić“. Pored učenika i direktora škole Đođra Mrševića, ovom svečanom činu su prisustvovali načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović i direktor Zavisnog preduzeća „Hidoeletrane na Drini“ Mile Lakić.

– Od 1963. godine, kada je napravljena, škola nije imala fiskulturnu salu, rekao je direktor ove školske ustanove Đorđe Mršević.

On je naglasio da su se časovi iz fiskulturne nastave održavali na različitim lokacijama u gradu koje su od škole bile udaljene više od 500 metara .

– Za izgradnju sportske dvorane posebnu zahvalnost dugujemo načelniku opštine Tomislavu Popoviću, direktoru „He na Dini“ Milu Lakiću, Andrićgradu i OK „He na Drini“, naglasio je Mršević i dodao im je sada prioritet nabavka sportske opreme i uređenje dvorišta u blizini dvorane.

Fiskulturna sala u Višegradu

Načelnik Popović je rekao da je opština Višegrad u izgradnju fiskulturne dvorane uložila 500.000 KM.

– U realizaciji ovog projekta značajno nam je pomoglo i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, naglasio je načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović.

Direktor Zavisnog preduzeća „He na Drini“ Mile Lakić izrazio je zadovoljtvo što mu je pripala čast da prisustvuje otvaranju novog sportskog objekta u gradu.

– Preduzeće „He na Drini“ je davalo svoj doprinos u svim fazama izgradnje ove sportske dvorane, rekao je Lakić i naglasio da je ona jako bitna zbog velikog broja mladih u Višegradu koji se aktivno bave sportom.

Lakić je na kraju dodao da je u ovom slučaju iskazana široka socijalna odgovornost koje nema u svim oblastima .

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović, direktor „He na Drini“ Mile Lakić i direktor Srednje škole „Ivo Andrić“ , Đođe Mršević , na simboličan način su pustili u funkciju novu sportsku dvoranu. Na specijalnoj podlozi dvorane prvi su odigrali kraću basket utakmicu.

Dvorana raspolaže sa 448 kvadratnih metara korisnog prostora i višenamjenskim terenom za odbojku, košarku, rukomet, mali fudbal i tenis. U novoj fiskulturnoj sali izgrađene su i dvije svlačionice za žene i muškarce, dva mokra čvora i tri višenamjenske poslovne prostorije.