Pokrivanje do nove godine

SRNA - 06. новембра 2012. 058.ba

Studentski dom u Foči

FOČA – Prva faza izgradnje studentskog doma u naselju Donje Polje u opštini Foča, čiji je investitor Vlada Republike Srpske, biće završena krajem decembra, ukoliko vremenske prilike budu zadovoljavajuće, rekao je Srni rukovodilac gradilišta Đorđe Cvijetinović.

„Trenutno smo angažovani na zidarskim i armirano-betonskim radovima na trećem spratu studentskog doma, poslije čega slijedi pokrivanje objekta“, rekao je Cvijetinović.

Radove izvode radnici MD „Perić kompani“ iz Bijeljine, a vrijednost grubih, građevinskih radova prve faze je oko dva miliona maraka.

U preduzeću „Perić kompani“ kažu da ne mogu precizirati kada će studenti moći da se usele u studentski dom, jer to zavisi od dalje procedure izgradnje, odnosno obezbjeđenja sredstava za kompletan završetak objekta, što se procjenjuje na oko šest miliona maraka.

Studentski dom u Foči, koji se gradi na desnoj obali Drine, za koga je lokaciju i infrastrukturu obezbijedila opština Foča, imaće 350 ležajeva u 173 sobe.

Nadzor nad građevinskim radovima povjeren je Institutu za građevinarstvo – Poslovni centar u Trebinju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,