Prevencijom protiv dijabetesa

SRNA - 13. новембра 2012. 058.ba

Bolnica Foča

FOČA – Na Medicinskom fakultetu u Foči održan je simpozijum za ljekare i medicinske sestre timova porodične medicine o temi „Edukacija pacijenata i samokontrola, fizička aktivnost i ishrana“.

Medicinskim radnicima iz gornjeg Podrinja, Hercegovine i Sarajevsko-romanijske regije predavanja su održali načelnik Internog odjeljenja Univerzitetske bolnice Foča endokrinolog Snežana Mališ i specijalista endokrinologije Olivera Čančar.

Predsjednica Udruženja dijabetičara Foča Ana Vladičić najavila je da će sutra za oboljele od šećerne bolesti biti održano predavanje o samokontroli i dijabetičarskom stopalu.

„Organizovaćemo besplatno mjerenje šećera u krvi i faktora rizika krvnog pritiska i bod mas indeksa“, rekla je Vladičićeva.

Ona je navela da kroz redovne kontrole treba spriječiti ovu bolest koja je posljednjih godina u svijetu dobila razmjere pandemije.

Akcija povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa biće provedene na dva punkta – u holu Centra za kulturu i informisanje i u prostorijama Mjesne zajednice Lazarevo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,