Prvenstvo u slobodnom penjanju na vještačkoj stijeni

24.11.2012.

Slobodno penjanje u Foči

FOČA – U Foči je danas održano Drugo prvenstvo u slobodnom penjanju na vještačkoj stijeni, na kojem su učestvovala 74 takmičara iz Foče, Sarajeva, Banjaluke, Zenice, Tuzle i Mostara.

Prvak takmičenja je Denis Serdarević iz zeničkog kluba „Škorpion“ koji je zadovoljan osvojenom zlatnom medaljom, kao i uslovima u kojima je organizovano takmičenje.

“I ove godine u Foči su pokazali da su dobri organizatori. Drago mi je da je ove godine bilo još više takmičara. Staza je bila zahtjevna, tako da je trebalo više napora koji su rezultirali pobjedom”, istakao je Serdarević.

Drugo mjesto osvojio je Vuk Marić iz Banjaluke, dok je treći Armin Gazić iz Zenice.

Prema riječima predsjednika Organizacionog odbora Nenada Ikonića, za takmičenje je u odnosu na prošlu godinu vladalo veliko interesovanje.

“Sve više je zaljubljenika u ovaj sport. Mi u Foči imamo dobre uslove za bavljenje ovim sportom. Vještačka stijena dobro je postavljena u Sportskoj dvorani, tako da imamo sve uslove da organizujemo takmičenje koje će i sljedeće godine, vjerujemo, privući veliki broj sportista iz cijele BiH”, rekao je Ikonić.